GÜNCEL:
İlker BARLI

İlker BARLI

2018 Başarılı ve Kazançlı Bir Yıl Olsun

Bir yılı daha geride bıraktık ve 2018 yılına merhaba dedik. Hepimizin içinde yeni yıla dair güzel umutlar var. Bende 2018 yılının başta ülkemize, sonrasında Kayseri’mize kazançlı bir yıl olmasını diliyorum.

Geride bıraktığımız 2017 yılını değerlendirecek olursak; 2016 yılında yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin olumsuz etkilerine birde yaşanan terör olaylarının karamsarlığıyla girdik bildiğiniz gibi 2017 yılına. Nisan ayına kadar ekonomide çarklar dönmedi ne yazık ki. 16 Nisan’da yapılan Cumhurbaşkanlığı referandum sonuçlarının sorunsuz atlatılması ile birlikte ülkemiz normalleşme sürecine girmeye başladı. Siyasi istikrar sağlanıp, terör olaylarına önlem alınınca iş dünyası da yattığı kış uykusundan uyandı ve hızlı adımlar atarak geçmiş yılların sıkıntısını üzerinden atmaya başladı. Son olarak 2017 yılı üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi %11.1 büyüme gerçekleştirdi. 2017 yılında yaşanan bu büyüme oranlarında KGF uygulamasının ve KDV indirimlerinin piyasaya getirdiği canlılığın, Eximbank destekleri ve kur artışı ile ihracatın artmasının, turizmde yaşanan canlılığın, milli istihdam stratejisi ile istihdam artışlarının önemli bir etkisi olduğu şüphesiz.

İş adamları ile yaptığımız görüşmelerde ülkemizin yakaladığı mevcut büyüme ivmesinin 2018 yılında da devam edeceği düşüncesinin hakim olduğunu görüyoruz. Milli projeler ve üretim tesisleri ile ülkemiz giderek güçlenmeye ve dışa bağımlılığını azaltmaya devam ediyor. Yeter ki harici ve dahili bedhahlar devreme girmesinler.

Kayseri Ekonomi & Ticaret Gazetesi olarak bizde 2017 yılı içerisinde yayın hayatımıza başladık. 2017 Haziran ayında ilk sayımız ile merhaba demenin heyecanını yaşadık. Şu an okuduğunuz bu satırları 7. Sayımızdan takip ediyorsunuz. Bu 7 aylık süre içerisinde siz değerli okuyucularımızdan ve iş dünyasından çok olumlu eleştiriler aldık bugüne kadar. Eksiklerimizi görüp sizlere daha güzel bir gazete sunabilmek için gece gündüz muammalı bir çalışmanın içerisindeyiz. Kayseri ekonomisine ve iş dünyasına katkı sağlamak en büyük arzumuz. Bugüne kadar bizlere çıktığımız bu heyecanlı yolculukta desteklerini esirgemeyen başta siz değerli okuyucularımız olmak üzere, tüm reklam verenlerimize, iş ortaklarımıza ve iş adamlarımıza, iş kadınlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı ve bol kazançlı güzel bir yıl diliyorum…

Bu köşe yazısı 2927 kez okundu