GÜNCEL:

PMA Consulting Ulusal Bir Danışmanlık Firması Olmayı Hedefliyor

Erciyes Teknopark’ta 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren PMA Consulting CEO’su Harun Ünal, “PMA Consulting olarak Türk firmaların ulusal ve uluslararası Ar-Ge fonları ile vergisel ve mali taşviklerden faydalanmalarını, üniversite-sanayi işbirliğinin kurulmasını, firmaların teknokent ve serbest bölge gibi alanlara taşınmasını ve ülkemizin global rekabetçiliğine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Firmaların iş geliştirme politikalarını hazırlıyoruz ve ağırlıklı olarak Ar-Ge ve İnovasyon süreçlerine danışmanlık hizmeti veriyoruz. Samsun ve Yozgat’ta iki şubemiz var. Ankara ve İstanbul’da ofis açmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Franchising vererek Türkiye genelinde büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Yetkin ve sürekli gelişmekte olan bir kadro ile hizmet verdiklerini ifade eden Ünal, “Halihazırda bünyemizde 2 personelimiz var. Bizim diğer danışmanlık firmalarından temel farkımız kurumsal bir yapıya sahip olmamız ve projenin ilk anından sonuna kadar firmalarımıza tam destek ve hizmet vermemiz. Her müşterimizin bizde bir müşteri dosyası vardır. Daha firmayı ilk ziyaret ettiğimiz andan itibaren görüşülen her bilgiyi online kayıt sistemimizde kayıt altına alırız. Haftada 3 gün kendi ekibimizle toplantılar düzenleyerek projeler ve firmalara verilen hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulunuruz. Memnuniyet anketi formları ile müşteri memnuniyeti ve geri bildirimlerini öğreniriz. Her proje için bir uzman görevlendiriyoruz ve uzmanımız firmayı bizzat yerinde görüp değerlendiriyor. Firmanın temel kriterlerini ve çalışma sistemini öğrendikten sonra firmaya özel proje yazıyoruz. Bizde kopyala yapıştır proje hizmeti asla olmaz.Firmamız 2015 yılından bugüne kadar iş modeli üretim alanında çeşitli faaliyetler göstermektedir. Firmaların mevcut yapılarının analizi, 5 yıllık strateji planlarını ve mevcut hizmetlerinin veya ürünlerinin değer önerilerini oluşturarak bir iş modeli üretimi sağlamaktadır. Bu iş modeli üretimi şu anda sadece bizim firmamız bünyesinde yapılmaktadır. Firmaların temel faaliyetleri, temel ortaklıkları, temel kaynakları, maliyet yapıları müşteri ilişkileri, müşteri segmentleri, değer önerileri, iş kanalları ve gelir akışları bu model ile ortaya çıkmaktadır. Bu faaliyetler sonucu firma bünyesinde iş süreçleri kısalmakta, karlılıkları ve marka değerleri artmaktadır. Ayrıca finansal bilgilerini bizimle paylaşmak istemeyen firmalara ise iş modeli üretimi eğitimleri vererek firmaların kendi iş modellerini oluşturmaları sağlanmaktadır. Bu çerçevede firmaların gelecek projeksiyonlarına katkıda bulunarak daha sağlam adımlarla karar vermelerini sağlamış oluyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

PMA Colsulting CEO’su Harun Ünal son olarak, “Proje danışmanlığı alacak firmalara ve yetkililerine tavsiyem profesyonelce düşünsünler ve bu işi profesyonelce yapan firmalarla iş birliği yapsınlar. Hizmet alacakları danışmanlık firmasının referanslarına ve tamamladıkları işlerine baksınlar. Bu işler hatır gönülle olacak işler değil. Biz Türkiye çapında büyümeyi planlıyoruz. 81 ilin tamamında olmayı istiyoruz. Kayseri’den yola çıkan ulusal bir danışmanlık firması olmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu haber 2397 kez okundu