GÜNCEL:

Konutta Yeni Kampanya Dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni konut kampanyasının detaylarını açıkladı. 29 Ağustos-31 Ekim döneminde ev alacaklar yüzde 10 indirimden faydalanacak. Ayrıca yüzde 10 peşinatı dövizle yatırına ise kur garantisi verilecek.

Gayrimenkul sektöründe stokların eritilmesi ve vatandaşın ev sahibi olabilmesi için yeni bir kampanya başlatıldı. Konutta yeni kampanyanın detayları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı. 

 

Kampanyada detaylar şu şekilde:

 

- Satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak.

 

- Kampanyada banka ve kefalet olmayacak. 

 

- Aylık yüzde 0,98 vade farkı uygulanacak, banka ve kefil olmadan idarelerimiz kendi bünyesinde yapacak.

 

- 12. ve 24. aylarda yüzde 15'lik ara ödeme imkanı sunulacak. 

 

- Tüm inşaat firmaları kampanyaya katılacak.

 

- Konut kampanyası sınırlı stok içeriyor. Bu stok sınırı 100 bin konut. 

 

- Kampanyada daire fiyatı sınırı yok.

 

- İstanbul Ankara başta tüm Anadolu'da uygulanacak.

 

- 29 Ağustos'ta başlayacak 31 Ekim'e kadar sürecek.

 

Bakan Kurum, toplantıda şöyle devam etti: "Sektörümüz daha önce olduğu gibi bugün de farklı bir kampanya ile bir fedakarlık örneği gösteriyor. Vatandaşların da gayrimenkulun gerçekten ülkemizde her zaman değerlendiğini ki bu fedakarlıkla kazanmama ihtimallerinin olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla artık hem ekonomiye bir değer anlamında hem sektöre hem de alıcıların kazanması anlamında çok önemli bir kampanya. Bu durum bazılarını rahatsız ediyor. Bizim Gezi olaylarıyla başlayan 17-25 Aralık süreciyle devam eden şu anda da ekonomik kuşatmayla karşı karşıya kaldığımız ülkemizde, bu milli duruş bu milli birlik, milli seferberlik birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız etmeye de devam edecek. Bizim bugün sektörümüzün kazanma günü değil bugün fedakarlık günü".

Bu haber 2699 kez okundu