GÜNCEL:

Başarılı Bir Mimar: Dilber Hazır

D Mimarlık işletmecisi Dilber Hazır, 8 yıllık mesleki tecrübesi ile Kayseri'de önemli işlere imza atıyor.

1989 Adana Pozantı doğumlu olan Dilber Hazır, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu. 2010 yılında mezun olduktan sonra Adana’da kariyerine başladığını belirten Hazır, “İlk olarak mekan tasarımları yapan ve dış cephe üreten bir firmada dizayn mimarı olarak çalışmaya başladım. Daha sonra mimarlığın uygulamaya dönüştüğü beton fabrikası ve inşaat şirketi olan bir firmada üst düzey yöneticilik yaptım. Sonrasında Adana’nın en gözde projesi olan Çukurova Belediye binasının anahtar teslimi uygulamasını yaptım. Adana’dan sonra Antalya’da Expo 2016 projesinde 9 adet farklı tasarımla dizayn edilmiş restoranların uygulamalarını tamamladım. 2016 yıl sonunda evlendim ve eşimin Kayserili olması nedeniyle Kayseri’ye yerleştim. 2017 yılbaşında D Mimarlığı kurdum. Şu an ofiste mimari proje, iç mekan tasarımı ve danışmanlık hizmeti veriyorum. Ayrıca duvar kağıtları ve parke seçenekleriyle müşterilerime uygulamalarda seçenekler sunuyorum. Ayrıca Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde proje derslerine ve bazı teknik derslere giriyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kayseri’ye gelmeden önce Kayseri piyasasının oldukça çetin olduğu yönünde arkadaşlarının kendisini uyardığını söyleyen Hazır, “Evet Kayseri gerçekten çok zor bir pazar. Ancak bende bugüne kadar birçok önemli projede görev aldım ve bilgi birikimime güveniyorum. Kayseri’ye ilk geldiğimde Suudi Arabistan ve Dubai’ye iş yapan bir firma ile ortak bir projede görev aldım. Şu an mevcutta 130 blokluk örnek daire uygulama işimiz var. Bugüne kadar Kayseri’de ağırlıklı olarak danışmanlık hizmetleri verdim. Kayseri hızlı büyüyen bir şehir. Bende farklı şehirlerde birçok başarılı projeye imza attım. Kayseri’nin gelişiminde benimde katkım olursa bu beni fazlası ile mutlu eder. Kayseri’de bağ evi mantığında güzel bir villa kültürü var. Aslında villa projeleri standart müteahhit yapılarından farklı olarak kişiye özel uygulamaların yapılabildiği özel projeler. Amacım bundan sonra ki süreçte daha çok villa projeleri üzerinde çalışmak. Çünkü konsept projeleri seviyorum” dedi.

 

Mesleğimden dolayı yaklaşık 8 yıldır şantiyelerin içerisinde olduğunu söyleyen Hazır, “Beni ilk gördüklerinde gerek inşaat ustaları gerekse firma yöneticileri acaba yapabilecek mi diye kuşkuyla yaklaşıyorlar. Ama sonra aynı dili konuşmaya başladığımızda arada ki bu kuşku duvarı kendiliğinden yok oluyor. İşin ehli olduktan sonra kadınlar da erkekler kadar başarılı olabiliyor şantiyelerde. Kadınların hedefleri için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 3373 kez okundu