GÜNCEL:

Çelik Kapı Sektörünün Modern Yüzü: Emek Kapı Sistemleri

Emek Kapı Sistemleri yenilenen hizmet binası ve üretim hattı ile Çelik Kapı sektörünün modern temsilciliğini yapıyor. Emek Çelik Kapı Genel Müdürü Turan Kabak, firmaları ve sektörleri hakkında bize önemli bilgiler verdi. Firma olarak kaliteye ve müşteri memnuniyetine kuruldukları ilk günden bu yana önem verdiklerini belirten Turan Kabak, 38 yıldır ülkemize son 20 yıldır da yurtdışında birçok ülkeye “emek” verdiklerini belirtti.

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Turan bey, firmanızın tarihçesi hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

 

Turan Kabak: 1975 yılında Kayseri Eski Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 35 m2’lik küçük bir işletmede başladı ticaret hayatımız. Her yeni başlayan işletmenin çektiği sıkıntıları büyüme aşamasında bizlerde yaşadık.1975 yılından beri sektörde faaliyet gösteren bir firma olarak sektörün zorluklarını, sorunlarını ve bulunduğu konumu en iyi gözlemleyen firmalardan biri olduk. Kurulduğumuz ilk günden bu yana müşteri memnuniyetine önem verdik. 1999 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde 10.000 m2’si kapalı toplam 24.000 m2 alana sahip fabrikamıza geçtik ve sektörde seri üretime başladık. 2018 yılında da 25.000 m2’si kapalı toplanda 40.000 m2 alana sahip olan yeni tesislerimize geçerek başta Kayseri olmak üzere ülkemize en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Şu an için toplam 115 kişi istihdam ediyoruz ama yeni fabrikamızın tam olarak faaliyete geçmesi ile birlikte toplam istihdamımızı 200 kişiye artırmayı hedefliyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Sizin de bahsetmiş olduğunuz gibi yeni tesislerinizde faaliyetlerinize başladınız. Öncelikle hayırlı olsun sizin için. Yeni tesisinizin firmanıza ne gibi katkıları olacak?

 

Turan Kabak: Yeni fabrikamıza ve idare binamıza çok kısa bir süre önce geçiş yaptık. Yoğun emek harcadık bu yeni tesislerimiz için. Yeni fabrikamızda ve yeni hizmet binamızda hem teknolojiye hem fonksiyonelliğe hem de konfora büyük önem verdik. Bu yeni fabrikamızda teknolojisi ve kalitesi yüksek makinalar kullanarak iş gücü kalitemizi en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefledik. Örneğin el değmeden zamandan ve insan gücünden tasarruf ettiğimiz yeni bir paketleme parkuru kurduk. Bu parkur sayesinde üretim kapasitesinde artış sağlarken, üretim maliyetlerinde azalmaya gitmiş olduk. Ayrıca CNC ahşap freze makinası sayesinde müşterilerden gelen farklı özellikteki kapı taleplerini kolaylıkla üretebiliyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Emek Kapı Sistemleri olarak Türkiye pazarında son derece güçlüsünüz. İhracatta ne durumdasınız? Kaç ülkeye ihracat yapıyorsunuz?

 

Turan Kabak: Şu an için ihracat yaptığımız toplam ülke sayısı 20. Makine ve ilave teknolojik yatırımlar ile satış ağımızı genişletip ihracat yaptığımız ülke sayısını 35-40 civarına çıkarmayı hedefliyoruz. Yıllık 50.000 adet çelik kapı, 60.000 adet iç oda kapısı üretimi yapan firmamız proje bazında da mutfak dolabı üreterek her geçen gün büyümeye devam etmektedir. İnanç ve özverimizle birlikte tam 38 yıldır ülkemize son 20 yıldır da yurt dışında birçok ülkeye “emek” veriyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Sektörünüzle ilgili düşünceleriniz neler? Sektörünüzde yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Turan Kabak: İnşaat sektöründe yaşanan gelişmeler çelik kapı sektöründe de fırsatların oluşmasını sağlıyor. Türkiye’de konut ihtiyacının henüz istenilen düzeye ulaşmamış olması çelik kapıya olan ihtiyacın devam etmesine katkı sağlıyor. Bölgemizdeki çelik kapı firmalarının ihracatı başta komşu ülkeler olmak üzere özellikle Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetlere oluyor. Türkiye çelik kapı konusunda Avrupa’ya tam manasıyla açılamadı. Bu konuda kalkınma ajanslarından, AB hibe programlarından ve yerel kaynaklardan faydalanılarak sektörde kapı standartlarının belirlenmesi ve bununla ilgili denetimler yapılması gerekir.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Sektörünüzde yoğun bir rekabet de yaşanıyor. Bu konu hakkında düşünceleriniz neler?

 

Turan Kabak: Çelik kapı sektörünün son yıllarda giderek büyümesi, ihracat ve istihdam noktasında hem Kayseri hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle Kayseri’nin üretim ve satışta Türkiye’de lider şehir olması sevindirici ama bir o kadar da sorumluluk yükleyen bir olgu. Kayseri’de büyüklü küçüklü sektörde toplam 400 civarında üretici faaliyet gösteriyor. Bizler rekabetin; kalite, model ve hizmet ağırlıklı olmasının sektörde sürekli bir gelişim sağlayacağı inancındayız.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Emek Kapı Sistemleri olarak gelecek planlarınız neler?

 

Turan Kabak: Her geçen gün gelişen pazar ağı ile ürünlerini tüm dünya pazarına sunan Emek Kapı Sistemleri olarak Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar, Dünya’da ise 20 civarında ülkeye ürünlerimizi sunmanın gururunu yaşıyoruz. Şirketimizin gelecek ile ilgili büyüme politikası; teknolojik yatırımlarla ülkemiz kapı sektörünün içerisinde bulunduğu taklitçi ve günü kurtaran zihniyetinden kendine has modelleri ve farklı tasarımları olan bir firma olarak yolumuza emin adımlarla devam etmekteyiz. Marka imajını çelik kapı ve iç kapı konusunda müşteri üzerinde etkin kılan firmamız mutfak dolabında da kalite ve yeniliklerle ilk sırada yer alacaktır.

 

Firmamız, estetik ve kaliteyi bir araya getirerek, gelişen ve değişen müşteri taleplerine cevap veren, taklit değil takip edilen bir dünya markası olmayı hedeflemektedir.

Bu haber 3750 kez okundu