GÜNCEL:

Kurumsallığı Önemseyen Finans Uzmanı Bir Kadın: Sibel Kurşun

Kayseri Ekonomi & Ticaret Gazetesi olarak kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz ve her sayımızda bir sayfayı kadın girişimcilerimize ayırıyoruz. Bu sayımızda da kadın girişimciler sayfasında başarılı iş kadınlarına yer ayırdık. Finans sektöründe yıllardır çalışan Sibel Kurşun ile finans sektörüne dair güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Evli ve iki çocuk annesi olan Sibel Kurşun, “Kayseri’ye evlilik üzerine geldim ve yaklaşık olarak 18 yıldır Kayseri’deyim. Artık bende kendimi Kayserili olarak tanımlıyorum. ODTÜ Kamu Yönetimi bölümü mezunuyum. 20 yıldır finans sektöründe çalışıyorum. Finans sektöründe çalışmaya ilk olarak İstanbul’da başladım. Kayseri’ye gelince burada bir süreliğine dış ticaretle uğraştım. Sonra yeniden finans sektörüne geri döndüm. Finans sektörü kurumsal bir yapıya sahip. Kayseri’de maalesef kurumsallık çok düşük seviyelerde. 18 yıllık Kayseri çalışma hayatım boyunca kurumsallığın buradan çok ağır ilerlediğini gördüm maalesef. Buradaki girişimci ruhu Türkiye’nin tüm illerine göre çok fazla. Bu kadar girişimci ruha sahip olan bir şehrin kurumsallaşamaması üzücü tabi ki. Üstelik bu durum sadece işadamları için geçerli değil. Mesela muhasebeciler içinde geçerli söylediklerim. Yeminli mali müşavir sayısı bile çok az bu şehirde. Girişimci ruhunu eğitim altyapısı ile desteklersek işte o zaman ilk 500’de çok daha firmamız yer alacaktır” dedi.

 

Sibel Kurşun, “Kadınlar her yerde gerekli. Bence sadece hizmet sektöründe değil üretimin her aşamasında olmalı kadınlar. Firmalar kurumsallaştıkça kadın çalışan sayısının da arttığını görüyoruz. Kadınlarında biraz daha cesur olması gerekiyor. Bende TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulunda üye olarak yer alıyorum. 20 yıllık iş hayatı birikimimi, tecrübemi diğer kadın girişimcilerle paylaşmak istediğim için bu kurulda yer alıyorum. Kadınların çalışmaktan çekinmemelerini, hayatın içinde olmalarını ve eğitime çok önem vermelerini istiyorum. Kadınlar şapkadan tavşan çıkarmayı becerirler. Bulundukları ortamı güzelleştirirler, düzeltirler. Kadınlarımıza başkalarının hayatına önem vermek yerine kendi hayatlarına değer katmalarını öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber 2901 kez okundu