GÜNCEL:

Teknorm Plastik Genel Müdürü Mustafa Sabri Sözduyar: “Siyasi İstikrar Ekonomi İçin Çok Önemli”

Teknorm Plastik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Sabri Sözduyar, 24 Haziran genel seçimleri ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Sözduyar yapmış olduğu açıklamada, “öncelikle başkanlığını ilk kez sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Türk tipi başkanlık sisteminin vatanımıza, milletimize ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

 

Hiç kuşkusuz siyasi istikrarın ekonomi üzerindeki olumlu etkileri tartışma götürmez bir gerçek. Dolayısıyla başkanlık sistemi siyasi ve ekonomik istikrar açısından parlamenter sistemden daha olumlu bir yönetim sistemidir. Siyasi istikrarı güçlendirecek başkanlık sistemi, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik sisteminde büyük yaralar açan koalisyon hükümetlerini, vesayet kurumlarını ve yapılarını tamamen geçmişte bırakacaktır.

 

Elbette unutmamak gerekir ki ekonomi yönetiminde her ne kadar siyasi istikrar önemli ise de uygulanan ekonomi ve maliye politikalarının ve ekonomiye yön veren kurum ve kuruluşların senkronize hareket etmesi de en az siyasi istikrar kadar önemlidir.

 

 Bu itibarla ülkemizin 2023 hedefleri çerçevesinde; dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi, 500 milyar ihracat ve kişi başı milli gelirin 25 bin USD mertebelerine ulaşması, işsizlik ve enflasyonun %5’in altına çekilebilmesi, cari açığın azaltılması ve gelir dağılımın dengelenebilmesi, dijitalleşme trendinin, Endüstri 4.0 devriminin getirdiği gelişmelerin takibi, inovasyon ve teknoloji odaklı stratejilerin oluşturulabilmesi için ciddi ekonomik ve mali reformların uygulanması gerekmektedir.

 

Bundan sonraki süreçte ihtiyaç duyulan bu reformların ve politikaların başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştirilerek mazlum coğrafyasının tek ümidi ülkemizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Bu haber 1652 kez okundu