GÜNCEL:

Suzie Tekstil 16 Yıldır Kayseri’de Kaliteyi Ucuza Satıyor

Kayseri'nin ilk kadın girişimcilerinden olan Ümit Aksoy Hassamancı, 16 yıldır kaliteli ürünleri, en uygun fiyatlarla müşterileri ile buluşturduklarını ifade ederek, kadınların imkan verildiğinde ticaret hayatında en az erkekler kadar başarılı olduklarını söyledi.

1968 Kayseri doğumlu olan Ümit Aksoy Hassamancı, lise mezunu. Evli ve iki çocuk annesi olan Hassamancı, 16 yıldır Suzie Tekstil ünvanı ile tekstil mağazası işletmeciliği yapıyor. Kayseri’nin en eski kadın girişimcilerinden birisi olan Ümit Aksoy Hassamancı, “Babamın bir çocukluk arkadaşı İstanbul’da ihracat yapan Türkiye’nin güçlü firmalarından birinin sahibi. Kayseri’de size destek verelim bir mağaza açın önerisi ile bize gelince bizde gelin ve görümce olarak Suzie Tekstil’i açtık. Bu süreçte babamın ve erkek kardeşimin çok fazla desteği oldu. Aradan geçen 16 yıl içerisinde piyasaya ve modaya hakim olduk. 2016 yılında müşterilerimizden gelen yoğun istek üzerine Talas Bahçelievler mahallesinde ikinci şubemizi açtık. Büyüme hedefimizi ayaklarımız yere sağlam basarak gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Dürüst ve güvenilir esnaf olmak bizim için çok para kazanmaktan daha değerli. Biz bir kişiye bir sefer ürün satmak yerine o müşteriye yıllar süren bir bağımlılık yaratmaya çalışıyoruz. Ürünlerimizin güncel olmasına ve kalitesine büyük önem gösteriyoruz. 16 yıl önce lise öğrencisiyken bizden alışveriş yapan müşterilerimiz yıllar sonra çocukları ile birlikte halen gelip bizden alışveriş yapıyorlar. Bu çok güzel bir duygu. Müşterilerimizle artık bir aile gibiyiz” ifadelerinde bulundu.

 

Suzie Tekstil olarak yıllardır kaliteli ürünleri ucuz fiyata sattıklarını belirten Hassamancı, “Müşterilerimizin bizi özel olarak tercih etmelerinin başında uygun fiyatlı ürünler satıyor olmamız geliyor. Biz yıllardır ürünlerimizi Türkiye’nin en büyük tekstil firmalarından olan Saide Tekstil’den temin ediyoruz. İhraç fazlası ürünler aldığımız için kaliteli ürünleri ucuza satabilme şansımız oluyor. Birde bizde ürün çeşitliliği çok. Kayseri’de hiçbir yerde bulunmayan farklı ürünler satıyoruz. AVM mağazalarından ayrılan en temel farkımız da bu aslında. Bize gelen müşterilerimiz çay kahvelerini içerek, sohbet ederek uzun saatler diliminde alışverişlerini rahat rahat yapabiliyorlar” dedi.

 

TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulunda görev alan Ümit Aksoy Hassamancı, “Ben Kayseri’deki ilk kadın girişimcilerden birisiyim. Günümüzde kadın girişimci sayısı eskiye kıyasla bir hayli arttı. Ama hala istenilen seviyelerde kadın girişimciye sahip değiliz. Girişimci olmaya çalışan kadınlarda çok fazla araştırma yapmadan kocalarının paraları ile butik veya cafe açıyorlar. Bu yüzden çoğunun girişimcilik serüveni hüsranla bitiyor. Farklı olmak, farklı düşünmek lazım. Olmayanı araştırmak, pazar ve rekabet analizi yapmak lazım. İşletmecilik çok ciddi bir sorumluluk. Aslına bakarsanız devletimiz kadın girişimciler için oldukça fazla teşvik ve imkan sağlıyor. Daha fazla kadının iş dünyasında yer alması için bizde kurul olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve sürekli olarak sahaya inip kadınlarımıza bilgi ve tecrübelerimiz aktarıyor, onlara rehber olarak yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bu haber 1940 kez okundu