GÜNCEL:

Serap Akçakoyunlu: “Hedefimiz Kayseri Merkezli Ulusal Reklam Ajansı Olmak”

Ajans Liberty başkanı Serap Akçakoyunlu, Kayseri merkezli ulusal bir reklam ajansı olmak istediklerini söyledi.

1974 Kayseri doğumlu olan Serap Akçakoyunlu iş hayatına 1992 yılında ilaç sektöründe başlamış. Yaklaşık 17 yıl ilaç sektöründe çalıştığını belirten Akçakoyunlu, “2006 yılında 17 yıl boyunca çalışmış olduğum sağlık sektöründen ayrıldım ve otomotiv sektöründe satış müdürlüğü yapmaya başladım. Bu maceram kısa sürdü. Sonrasında Gets Medya’da çalışmaya başladım ve kendimi bir anda reklam sektörünün içerisinde buldum. 3 yıl süre ile Gets Medya’da çalıştıktan sonra artık kendi işimin sahibi olmaya karar verdim ve 2010 yılında Ajans Liberty’i kurdum. Tam hizmet ajansı olarak faaliyet gösteriyoruz ve firmaların kurumsal logo tasarımından web sitesi tasarımına outdoor reklamlardan sosyal medya yönetimine kadar geniş bir hizmet skalası ile çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kayseri’de reklamcı olarak çalışmanın zorluğuna birde kadın çalışan olmanın zorluğu eklendiğinde zorluk katsayısının arttığını söyleyen Akçakoyunlu, “Reklam ajansı işletmecisi olarak ziyaretine gittiğim firmalarda önce bir kadın olarak bu işe ehil olup olmadığımı ispatlamak zorunda kalıyorum. Reklama önce kendi reklamımdan başlıyorum. Ancak işime hakim olduğumu anladıkları zaman güven telkin edebiliyorum ve iş yapabilir konuma gelebiliyorum. Reklamcılık zevkli bir meslek ancak bir o kadar da zor. Yaptığımız işin önemsenmemesi ya da küçük görülmesi en sık karşılaştığımız problemler. Birde yaptığımız işlerin tahsilatı konusunda büyük zorluklar yaşıyoruz. Ne yazık ki firmalar bizi ödeme listesinde hep en son sırada görüyorlar. Bir başka problemimiz ise hızlı geri dönüş alma isteği. Reklam veren firmalar reklamın hemen akabinde geri dönüş bekliyorlar. Reklam süreklilik gerektiren ve yaygınlık gerektiren bir eylem. Yani sabır gerektiriyor. Yine de bundan 5-10 yıl öncesine göre kıyaslama yapacak olursak elbette sektörde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Reklamın önemini kavrayan firma ve işletmecesi sayısı gün geçtikçe artıyor. Biz Ajans Liberty olarak hem sektöre hem de Kayseri firmalarına olabildiğince değer katmaya çalışıyoruz. İşlerimiz de seçici oluyoruz ve farklı projelere imza atmaya önem veriyoruz. Sadece Kayseri ile sınırlı kalmayıp Türkiye genelinde de hizmet veren bir ajans olabilmeyi istiyoruz. Samsun ve İstanbul’da şube açma hedeflerimiz var. Merkezi Kayseri olan ulusal bir reklam ajansı olabilmek benim en büyük hayalim” dedi.

 

Son olarak TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olduğunu vurgulayan Akçakoyunlu, “Çalışsın ya da çalışmasın tüm kadınlarımız her şeyden önce iyi birer anne olmak zorunda. Annelikten kastım çocuğa bakmak değil. Çocuklara iyi ve donanımlı bir eğitim vermekten bahsediyorum. Çözüm üreten çocuklar yetiştirmeliyiz. Her zorlukta ağlayan sızlayan değil güçlü kadınlara ihtiyacımız var. TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu olarak daha çok kadının iş hayatında yer alabilmesi ve iş hayatında var olan kadınların daha donanımlı olabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kayseri özellikle girişimci kadınlar sayısında ciddi mesafeler kat etti. Çalışan ve üreten kadınlarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Ama yine de hala yeterli seviyelerde değiliz. Daha çok kadının iş hayatında yer alması güçlü Türkiye için çok önemli” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu haber 1514 kez okundu