GÜNCEL:

Latife Büyüknalbant “İşine Altın Gibi Değer Katan Bir Kadın Girişimci”

Kayseri'nin başarılı kadın girişimcilerinden olan Latife Büyüknalbant gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Büyüknalbant, sarraflık sektöründe Atasay markası ile 13 yıldır kesintisiz bir şekilde çalıştığını belirterek, Atasay grubuna ait HuQQkabaz yatırımı ile Kayseri'de yine ilklere imza atacaklarını söyledi.

1975 Kayseri doğumlu olan Latife Büyüknalbant, Kayseri Lisesi mezunu ve biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuk annesi. Küçük yaşlardan itibaren hep iş hayatının içerisinde yer aldığını belirten Büyüknalbant, “Dedem Mehmet Kuzucu Kayseri’nin ilk sarraflarındandı. Evde ons, parite vb. birçok terimi duyarak büyüdüm. Lise sonrası eşim Mehmet Büyüknalbant ile evlendim. Çocuklarım büyüyünceye kadar sadece ev hanımlığı yaptım ve çocuklarımla ilgilendim. 2005 yılında çocuklarım yeterince büyüyünce eşime ben bir yer açıp ticaret ile uğraşmak istiyorum dedim. Aslında franchising sistemi ile bir mağaza açmayı planlıyordum. Ama eşim madem bu kadar çalışmaya isteklisin o halde gel bana yardım et, bende zaten işlere yetişemiyorum deyince eşimle beraber çalışmaya başladım. İlk başlarda tüm ailem benim heves ettiğimi ve kısa sürede sıkılıp ev hanımlığına geri döneceğimi düşünüyordu. Kazancılar Çarşısında Atasay Güler Sarraf’ta tam 5 sene bu işin çıraklığını yaptım. İşi tüm incelikleri ile öğrenmek istediğim için dışardan bir çırak nasıl yetişiyorsa bende öyle çalıştım. Çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan nihayetinde ustalığa terfi ettim. Sektörde tam 13 yıldır kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam ediyorum. 2012 yılında da Forum Kayseri AVM içerisinde Atasay bayiliği açarak burada çalışmaya başladık. Sarraflık sektöründe erkek egemen bir yapı söz konusu. İlk başlarda beni hem müşteriler hem de kazancılar esnafı çok yadırgadı. Ama zamanla işime olan bağlılığımı ve işimde ki uzmanlığımı gördüklerinde varlığıma alışmaya başladılar. Ben her daim kendimi geliştirmeye önem gösterdim. İngilizce kursu, bilgisayar kursu, resim kursu, takı tasarım kursu gibi birçok kursa katıldım ve belge aldım. Her zaman aktüaliteyi ve güncel trendleri takip ederim. Kendime hedefler koyarım ve bu hedefleri gerçekleştirebilmek için var gücümle çalışırım” ifadelerini kullandı.

 

“HuQQabaz” ile Kayseri’de Hizmet Vereceğiz"

 

Sarraflık sektöründe mevcut mağazaları ile çalışmaya devam edeceklerini belirten Latife Büyüknalbant, farklı sektörlerde yeni yatırımlar yapma kararı aldıklarını söyleyerek, “Atasay’a ait olan ve tüm Türkiye’de kabul gören HuQQa restaurantın HuQQabaz markasının Kayseri şubesini çok yakında hizmete açacağız. Franchising Sözleşmelerimizi yaptık. Atasay’ın Türkiye’deki ilk franchising mağazasını biz açtık. Yıllardır Atasay grubu ile çok güzel giden bir ticari ilişkimiz var. HuQQa restaurant için birçok kişinin sırada beklemesine rağmen Atasay grubu biz Kayseri’de sizinle olan ortaklığımıza devam etmek istiyoruz diyerek bizi onure ettiler. 2018 yılının Ekim ayı gibi HuQQabaz’ın açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.

 

TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu üyesi de olan Latife Büyüknalbant, “4 yıldır Kadın Girişimciler Kurulunda yer alıyorum. Kadınlar isterlerse her şeyi başarabilirler. Ben çok genç yaşta evlendim ve uzun yıllar ev hanımlığı yaptım. Çocuklarım büyüdükten sonra iş hayatında var olmak istedim. Evde oturan kadınların hem kendi ailelerine hem de ülke ekonomisine katkıları olmuyor. Kadınlarımız kendi yeteneklerine ve eğitimlerine uygun bir işte mutlaka çalışsınlar. Kadın eli değen her iş başarılı ve güzel olur. Son 10 yılda kadınların sosyal hayata ve iş hayatına dahil olmalarına yönelik oldukça güzel gelişmeler yaşadık. Ama yine de kadınlarımızın iş hayatında temsil edilme oranları çok düşük seviyelerde. Daha çok kadının iş hayatında yer alması için bizler rol model kadınlar olarak çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu haber 3034 kez okundu