GÜNCEL:

KAYSO, Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, bu günlerde Türk halkının moralini bozmak için ülkenin üzerinde öneli operasyonlar yapıldığını belirterek, “Türk milleti buna benzer badireleri çok atlattı, bunu da seçimlerden sonra atlayacağız. Güçlü bir cumhurbaşkanlığı ve güçlü bir parlamento sistemi ile bu sıkıntılar aşılacaktır. Bir an önce seçimlerin yapılarak, ülkenin ekonomiye odaklanması gerekmektedir” dedi.

 

Sanayicinin kullandığı elektrik fiyatlarında yaklaşık yüzde 20 – 25 civarında çok ciddi manada bir artış olduğuna dikkat çeken Meclis Başkanı Özkaya, sanayicinin kullandığı elektrik fiyatını bilmediğini, ancak kullandıktan sonra bu rakamı öğrendiğini, bir sanayicinin aldığı malın fiyatını bilmeden almasının ve sonradan öğrenmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, bu konuda gerekli düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

 

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, meclis toplantısına katılımlarından dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesinin şehre kattığı değerlerle Kayseri’nin marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

 

ABD’nin İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının kesinlikle kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Başkan Büyüksimitci, “Ortadoğu’yu ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu karar kesinlikle kabul edilemez. İsrail'in Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırısını şiddetle kınıyor, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde tüm adaylara başarılar dileyen Başkan Büyüksimitci, seçimlerin ülkemize yakışır bir şekilde, demokratik bir ortamda, huzur ve kardeşlik içerisine geçmesini dilerken, seçimlerden sonra meclise gidecek Kayseri milletvekillerinin şehrin meselelerinde ortak hareket ederek hükümet nezdinde işlerin takip edilmesinin sanayiciler olarak öncelikli talepleri arasında olduğunu söyledi.

 

Kayseri’nin uzun yıllardır beklediği YHT, otoban bağlantısı, demiryolu taşımacılığı, yeni teşvik sistemi, havaalanı terminal binası ve Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı gibi birtakım konuları olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, milletvekili adaylarının bu konularla ilgili şimdiden çalışmaya başlamaları beklediklerini söyledi.

Bu haber 917 kez okundu