GÜNCEL:

Kayserigaz, Tomarza’da Temel Atma Töreni Gerçekleştirdi

Kayseri genelinde yatırımlarını aralıksız sürdüren Kayserigaz, Tomarza‘da Doğalgaz Temel Atma Töreni gerçekleştirerek ilçeyi doğalgaza kavuşturmak için ilk adımı attı.

Enerji sektörünün öncü isimlerinden Kayserigaz, Tomarza Doğalgaz Temel Atma Töreni ile en çevreci ve en ekonomik yakıt olan doğalgazın 2019 yılında Tomarza’ya geleceğinin müjdesini verdi.

 

Kayserigaz ve Tomarza Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği törene başta Tomarza halkı olmak üzere, Kayserigaz yönetim ekibi ile birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldılar. Kayseri basını da törende yerlerini alarak Kayserigaz’ı her zaman olduğu gibi bu organizasyonda da yalnız bırakmadılar.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, “Kayserigaz’ın değerli katkıları ile bugün çalışmalarına başladığımız doğalgaz altyapı çalışmaları için burada bulunuyoruz. Halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kayserigaz Genel Müdürü Adem Dincay ise konuşmasında; 14 yıldır, Kayseri’nin imarlı alanlarının tamamına kesintisiz ve güvenli doğalgaz hizmeti sağlamak için özenle çalışarak, çevre dostu doğalgazı her haneye ulaştırmak için tüm imkânlarımızı kullanmaya devam ediyoruz. Bugün de Tomarza’yı en çevreci ve en ekonomik yakıt olan doğalgaza kavuşturmak için buradayız. Tomarza’ya sağlanacak olan doğalgaz Develi ilçemizden çekilecek olan hat ile getirilecek. 54 mahallenin bulunduğu ilçede ilk etapta merkez mahallelere gaz verilecek. Tomarza ilçesindeki doğalgaz altyapı çalışmalarımızda 36 kilometre çelik hat, 80 kilometre polietilen hat, 46 kilometre servis hattı döşenecek. İlçemize inşallah 2019 yılında da doğalgaz verme törenini yine burada hep birlikte kutlayacağız. Bu süreçleri yürütürken bizleri destekleyerek yanımızda olan siz değerli protokolümüze ve Tomarza Belediyesi ekiplerine çok teşekkür ederiz. Doğalgazın Tomarza’ya ve Tomarza halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

EWE Türkiye Grubu Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Hasan Yasir Bora; “Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketleri arasında yer alan Kayserigaz nihai hedeflerine ulaşmak üzere emin adımlarla kararlılıkla devem ediyoruz. EWE Turkey Gurubu şirketleri olarak ulaşılmayan yerlere doğalgaz ulaştırmaya çalışıyoruz, her yeni temel atma töreni bizim için yeni heyecan yaratıyor. Her temel atma töreni ile Kayseri’ye temeller atıyoruz. 1,5 milyona yakın kişinin hayatına dokunuyoruz. Yatırım yaptığımız tüm ilçelerin sosyal hayatlarına da katkı sağlıyoruz. 7/24 hizmet veren Acil 187 ekiplerimiz her daim göreve hazır beklemektedir. Ülkemizin artan enerji tüketiminin yerine getirilmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyor şimdiden Tomarza’ya doğalgazlı sıcak günler diliyorum” dedi.

 

Tören Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in konuşması ile devam etti, “İlçelerimizde ardı ardına yatırımlar yapıyoruz. Sadece şehir merkezlerinde değil ilçelerde de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Daha kaliteli bir hayat sürmek için çevreci ve ekonomik yakıt bir olan doğalgaz ile sizleri buluşturmak için buradayız. Diğer şehirlerin nüfuslarına oranla en fazla nüfusa doğalgaz ulaştıran şirket Kayserigaz’dır. Yatırımlarını esirgemedikleri için yöneticilerine çok teşekkür ediyorum, doğalgaz Tomarza ilçemize hayırlı olsun” dedi.

 

Törende Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de kısa bir konuşma yaparak, doğalgazın ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı konuşmasında; “Yaklaşık 23bin nüfuslu ilçemize Develi üzerinden gelecek olan doğalgaz başta merkez ilçelerimiz olmak üzere vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Kayserigaz, Türkiye’de doğalgazın en fazla ilçelere ulaştıran şirketidir, bu sebeple Kayserigaz yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hem vatandaşlarımızın yaşamına değer katacak hem de çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlayacak olan doğalgazı vatandaşlarımızın kullanımlarına uyumlu hale getirmeleri için teşvik etmeye çalışıyoruz. 2019 yılında doğalgazın kullanılmasını planlayan Kayserigaz yetkililerine, destek veren tüm kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuşması ile devam eden programda; “Doğalgaz hizmetini sizlerle buluşturmak üzere bugün burada bulunuyoruz. Uzun yıllardır Kayseri’ye önemli yatırımlar yapan ve yapmaya devam eden şirketimiz Kayserigaz’a çok teşekkür ederiz. Törenimiz hayırlı olsun, kazasız belasız inşaatını tamamlayacağımız bir yatırım süreci olsun. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de enerji alanında ihtiyacımız giderek artmakta. Yenilenebilir enerji, nükleer enerji yatırımları alanında ülke olarak yatırımlarımız devam ediyor. Çok büyük bütçeler ayırarak ilçelerimize yatırım yapılan bu konforlu ve ekonomik doğalgaz hizmetinin ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Tören sonunda, doğalgaz yatırımının sembolü olan doğalgaz boruları üzerindeki vidalar sıkılarak, doğalgaz altyapı çalışmalarına temsili olarak başlanılmış oldu.

Bu haber 998 kez okundu