GÜNCEL:

Derya Ateş: Kadınlar İsteyince Her Şeyi Başarabilir

Mavi Işık Güzellik Merkezi'nin başarılı yönetici Derya Ateş, yıllardır ev hanımlığı yaptıktan sonra iş hayatında yer almaya karar verdiğini ve kadınların istedikten sonra her şeyi başarabileceğini söyledi.

Kayseri doğumlu olan Derya Ateş, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu ve biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuk annesi. Uzun yıllar boyunca ev hanımlığı yaptığını ve çocuklarını büyüterek onların eğitimleri ile meşgul olduğunu belirten Ateş, “Ev hanımlığım süresince kişisel gelişimim için her türlü gayreti gösterdim. Yağlı boya kursları, el işi kursları gibi birçok kursa katıldım. Son olarak KOSGEB Girişimcilik kursuna katıldım ve girişimcilik belgesi aldım. Bunlarda bana yeterli gelmeyince eşime ben seninle birlikte çalışmak istiyorum dedim. Eşim ticaretle uğraşıyor. Onunla birlikte bir yıl gibi bir süre zarfında çalıştıktan sonra Kayseri Kadınlar Derneği Başkanı Aysun Şahin’in aracı olması ile Mavi Işık Güzellik Merkezi’nden yöneticilik teklifi aldım. Yaklaşık olarak bir yıldır Mavi Işık Güzellik Merkezi’nde yönetici olarak çalışıyorum.Mavi Işık Güzellik Merkezinde; kalıcı lazer epilasyon, medikal cilt bakım, cilt leke tedavi yöntemleri, bölgesel incelme işlemleri, kalıcı kaş, ipek kirpik gibi birçok işlemlerde konusunda uzman personelimizle hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Uzun yıllar boyunca ev hanımlığı yaptıktan sonra iş hayatında yer almanın tarifsiz bir mutluluk olduğunu belirten Ateş, “Bunca yıl ev hanımlığı yaptıktan sonra böyle kurumsal bir firmada yönetici olarak çalışabileceğimi ben bile hayal etmemiştim. İşletmecimiz Tevfik beye bana olan güveni ve desteği için teşekkür ederim. Burada Mavi Işık çatısı altında çalışmak çok zevkli. Mavi ışığın ışığı ile benim ışığım uyuştu. Bu iki ışığın birleşmesi ile etrafımıza çok daha güzel ışık saçıyoruz. Eşim ve çevremdeki birçok insan benim iş hayatında hiç tecrübem olmaması nedeniyle başarısız olacağımı düşündüler. Tüm bu olumsuz düşüncelere inat ben çalışarak kendime olan güvenimin daha da atmasını sağladım. Artık kendime hedefler bile koyuyorum. İlerde bir gün ben de güzellik merkezi işletmeciliği yapmayı hedefliyorum. Girişimcilik kurslarına gittiğim dönemlerde butik açmak ya da pastane açmak gibi düşüncelerim vardı. Ama bu işe girdiğimde anladım ki benim gerçekten hem mutlu hem de başarılı olacağım iş güzellik merkezi. Güzel çalışma koşulları olan, güzel insanlarla birlikte olduğum ve güzel hayaller kurduğum bu işi seviyorum” dedi.

 

Uzun yıllar ev hanımlığı yapmış ve günümüzde çalışan bir kadın olarak hem cinslerine tavsiyelerde bulunan Ateş, “Daha çok kadının iş hayatında yer almasına yardımcı olabilmek için Kayseri Kadınlar Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyorum. Ayrıca kız çocuklarımızın spor yapması için kurulan Asya Gençlik Voleybol Spor Kulübü’nde de yönetim kurulunda görev yapıyorum. Kadınlarımız asla hayallerinden vazgeçmesinler. Eşlerinin veya çocuklarının kendilerinin önüne geçmesine izin vermesinler. Bu hayatta imkansız diye bir şey yok. Her şey gerçekten istemekle alakalı. Bir kadın yeter ki istesin. İsteyince aynı anda hem başarılı bir eş hem başarılı bir anne hem de başarılı bir iş kadını olunabiliyor. Bunun günümüzde çokça örneği var” şeklinde konuştu.

Bu haber 1677 kez okundu