GÜNCEL:

CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı Açıldı

Türkiye’nin en büyük ve tek uluslararası mobilya fuarı olan ve 14 yıldır düzenlenen CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı açıldı.

Fuarın açılışında T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, T.C. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç’in yanı sıra sektör derneklerinin başkanları ve sektör profesyonelleri hazır bulundu. 

 

Türkiye ekonomisinin 2023 vizyonu çerçevesinde mobilya endüstrisinin ihracat hedeflerine ulaşmasında her geçen yıl katkısını artıran fuar, katılımcılarına yeni hedef pazarlara yönelik iş geliştirme olanakları sunuyor.

 

Bakan Tüfenkci: “Hem mobilya sektörünün hem de Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışmalıyız”

 

Açılışta katılımcılara seslenen T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, fuarın, sektörün dünyaya ulaşmasında önemli bir buluşma olduğunu ve iş bağlantılarının yanı sıra ortaya koyduğu performansla dünyanın cazibe noktasına haline geldiğini söyledi. Hükümet ve bakanlık olarak ekonominin daha ileriye gelmesi için çalıştıklarının altını çizen Tüfenkci, “Biz, Türkiye’de var olan tüm sektörlerin dünya ile rekabet edecek duruma gelmesi için çalışıyoruz. Ve bunun için mobilya sektörüne ciddi anlamda destekler verdik. Bu destekler sayesindedir ki sektör, ortalama yüzde 30 büyüme gösterdi. Öte yandan firmaların yurt içinde büyümesi bizim için çok kıymetli. Sektörler yurt içinde büyüme göstersin ki yurt dışında da söyleyecek güçlü sözlerimiz olsun. Biz bakanlık olarak Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma önem veriyoruz ve sektörlerin bu başlıklar altında önemli işlere imza atacağını biliyoruz. Bu bakış açısıyla da 2018 yılında Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma önemli ölçüde destek vereceğiz. Katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasıyla ihracatta daha güçlü olacağımızı biliyoruz. Ayrıca bakanlık olarak 2018 yılında imalat sanayisini ve ihracat hedeflerimizde yürüyen herkesi desteklemek için önemli bir karar aldık. Hem mobilya sektörünün hem de Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

 

 TİM Başkanı Büyükekşi:İhracat odaklı büyüme tüm sektörlerde olduğu gibi mobilya sektöründe de önemli”

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’de mobilya fuarında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İhracat odaklı büyümenin tüm sektörlerde olduğu gibi mobilya sektöründe de önemli olduğunu belirten Büyükekşi, sektörün bugünlere gelmesinde MOSFED Başkanı Ahmet Güleç’in önemli bir rol üstlendiğinin altını çizdi. Mobilya sektörünün 2023 ihracat hedefi olan 10 milyar dolar rakamına ulaşmak için var gücüyle çalıştığını gözlemlediğinin altını çizdi.

 

MOSFED Başkanı Güleç: “Federasyon olarak Türkiye mobilya sektörünün hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz”

 

Açılışta sektörün değerlendirmesi yapan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, fuarın sektörün gelişimi için önemli bir noktada olduğunu söyledi. Geçtiğimiz sene 500‘ün üzerinde katılımcısıyla 150.000 m2 kapalı alan ve 11 salonda gerçekleştirilen ve 6 gün boyunca açık kalan CNR İMOB Fuarı’nın 115 ülkeden 46.875’i yabancı olmak üzere, toplam 166.023 ziyaretçinin adresi olduğunu anımsatan Güleç, fuarın sektörün fotoğrafını çektiğini söyledi. Güleç, “Federasyon olarak Türkiye mobilya sektörünün hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan birini de CNR İMOB’da gerçekleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki sektörümüz ihracatla büyüyecek. Bu çalışmalarımızın neticesinde önümüzdeki 5 yıl içinde de Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ihracatçı ülkesi içinde görmek için elimizi taşın altına koyuyor, sektörümüzü tüm paydaşlarıyla büyütmek için spesifik projeleri hayata geçiriyoruz. Öte yandan sektör olarak tasarıma verdiğimiz önemi bir kez daha CNR İMOB’da ortaya koyuyoruz. Tasarım ve ihracat bizim en önemli iki konumuz. Biz MOSFED olarak biliyoruz ki, sektörümüzü ilerilere taşıyacak en önemli enstrümanlar bunlar. Bu iki enstrümanı doğru çalarsak, hedeflerimize daha kolay ulaşırız. Çünkü hedefimiz çok net; Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda sektörümüzle birlikte ülke ekonomisinin büyüdüğünü görmek” dedi.

Bu haber 2355 kez okundu