GÜNCEL:

Boydak Holding, 2018 Yılının İkinci Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, holding binasında düzenlediği basın toplantısında 2018 yılının 2’inci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

2018 yılsonu konsolide ciro hedefimiz 9,7 milyar TL

 

Boydak Holding’i bilinen en modern metotlarla ve şeffaf bir şekilde yönettiklerini belirten Ertekin, “2018 yılı ilk 6 ay hedef büyüme oranını %7 olarak açıklamıştık. İlk 6 ayda gerçekleşen büyümemiz %7,41 oldu. 2017 yılının ilk 6 ayında konsolide ciromuz 4,3 milyar TL iken 2018 yılı ilk 6 ayında konsolide ciromuz 4,6 milyar TL olarak gerçekleşti. 2018 yıl sonu konsolide ciro hedefimiz 9,7 milyar TL ve 2018 yıl sonu ihracat hedefimiz 420 milyon dolar. Mobilya ve tekstil grubundaki şirketlerimiz çok başarılı. Dünyada üzerinde yatılan her 10 yataktan 1'inde Boyteks ismi geçiyor. Boyteks her yıl 2-3 patenti tescil ettiriyor. Bunların içerisinde de ‘Buda mı olur?’ dediğiniz o kadar çok şey var ki. Kan dolaşımını hızlandıran yatak kumaşı yaptık. Yazın yatıldığında serin tutan, kışın yatıldığında ısıtan yatak kumaşı yaptık. Boydak, Kayseri markası değildir. Boydak, Türkiye markasıdır, dünya markasıdır. 2017 yılında 1480 mağazamız vardı. 2018 yılında ilk 6 ayda mağaza sayısı 1538'e ulaştı” dedi.

 

“200 milyon dolar borç ödedik”

 

Holdingin borçlarını da ödediklerini belirten Boydak Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, "TMSF olarak biz burayı devraldığımızda hesaplarımızda 145 milyon dolar para vardı. Bugün para 77 milyon dolara indi. 200 milyon dolar borç ödedik.  Geçmiş siyasetçiler 'Enkaz devraldık' derlerdi ya gerçekten öyle şey varmış. Boydak Enerji ve HES’i tam bir enkaz olarak devraldık. Devraldığımızda yarım kalmış işler için 36 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bu şirket şu an çok iyi yönetiliyor. İlk bilançoyu aldığımda panikledim. Ama şimdi, her şey kontrol altında. Bize miras kalan borçların hemen hepsini ödedik. Yeni lisanslarla ilgili yatırımız var” ifadelerini kullandı.

 

Holding’in satılacağına dair dedikodulara da cevap veren CEO Ertekin, “Henüz yerel mahkeme kararını açıklamadı. Yerel mahkeme kararı sonrası Yargıtay süreci ve hatta onunda sonrasında muhtemelen Anayasa Mahkemesi süreci olacaktır. İç yargı yolları kapanmadan bizim herhangi bir şirketimizi satmamız mümkün değil. Ama satılacağı zaman için holding şirketlerini şimdiden ayrı ayrı hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Bu büyüklükteki bir grubu tek parça olarak satmak çok zor” şeklinde konuştu.

 

Hammadde zamları nedeniyle karlılıklarımızı korumakta zorluk çekiyoruz”

 

Son olarak Kayseri Ekonomi & Ticaret Gazetesi’nin “mobilya sektörünün en büyük sorunu son aylarda hammaddeye üst üste gelen zamlar. Bu zamlar holding olarak sizin maliyetlerinize nasıl yansıyor ve bu zamları siz satışlarınıza yansıtabiliyor musunuz? Sorusuna cevap veren Ertekin, “mobilya sektörünün günümüz itibari ile en büyük sorunu hammadde zamları. Temel girdilerimiz olan ağaç yonga, sünger ve yay gibi maddeler son 14 ayda hiç durmaksızın zamlandı. Biz bu zamları satışlarımıza birebir oranda maalesef yansıtamıyoruz. Bu durum elbette karlılığımızı da etkiliyor. Ama biz bu çeyrek özelinde döviz pozisyonumuz nedeni ile karlılıklarımızı koruyabildik. Ama biz bu zamları yansıtmamaya devam edecek olursak ve döviz kurları gerilemeye başlayacak olursa, bu karlıklılarımızı koruyabilmemiz mümkün değil. Bu durumda ya işçi çıkarmadan maliyetlerimizi azaltacak üretim yöntemleri bulacağız ya da satınalma maliyetlerimizi yeniden revize edeceğiz” dedi.

Bu haber 1107 kez okundu