GÜNCEL:

12. Kayseri Tarım Fuarı 8 Mart’ta Başlıyor

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, 12. Kayseri Tarım Fuarı öncesinde basın toplantısı düzenledi. İl Müdürü Özkan Kayacan Tarım Fuarını önemsediklerini belirterek, “8-11 Mart tarihleri arasında saat 10.00 ile 20.00’de fuar ziyaretçilerini bekleyecek” dedi.

Özkan Kayacan, “Kayseri Dünya Fuar merkezinde yapacağımız Tarım Fuarımız yapacağımız açılış töreniyle tüm Türkiye’nin hizmetine girecek. Biz, Kayseri’deki tarım fuarını önemsiyoruz. Tarım camiasında yapılan tüm çalışmaların yılda bir defa istişaresinin yapıldığı bir toplantı olarak görüyoruz. Bir yıl boyunca yaptığımız tüm çalışmaları geçen yıl sadece sıradan ölçümlerle 300 binden fazla ziyaretçi almıştı. Bu sene sayımızın 300 Binden fazla olacağını tahmin ediyoruz. Gerek bakanlığımızın gerek kurumumuzun gerekse sivil toplum örgütlerimizin özel sektörümüzün ortaklaşa yürütmüş olduğu çalışmaları kamuoyuna deklare etme şansı yakalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Atlas Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun ise yaptığı açıklamada “Bu yılki Tarım Fuarına 2 bin firma katılıyor. Fuar tarım, hayvancılık ve gıda olmak üzere 3 bölümünde oluşuyor. Fuar 10.00 ile 20.00 arasında ziyaret edilebilecek. Bizim tarım fuarlarındaki amacımız tarımdaki ve hayvancılıkta kullanılan makine ve ekipmanları, teknolojileri bu fuarlar sayesinde çiftçimizin ayağına getirmek ve çiftçilerimizin de bu fuarlar ziyaret ederek teknolojiyi yakından takip etmelerini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

 

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ise fuar hakkında yaptığı açıklamada 2 bin firmanın katılacağı Tarım fuarının 50 bin metre kapalı alanda hizmet vereceğini açıklandı.

Bu haber 2679 kez okundu