GÜNCEL:
Gökay POYRAZ

Gökay POYRAZ

2017 Seçimler Yılı

Referandum sürecinden bu yana iş dünyası daha önceki yaz aylarından farklı bir Haziran-Ağustos dönemi yaşadı. Nisan ayındaki referanduma kadar ertelenen işler, yaz döneminde ticaret ve sanayi dünyasının ‘tatil yerine iş’ tercihinde etkili oldu. Yazı yoğun toplantılarla geçiren iş dünyası şimdi de 10 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı tatilinde ‘seçim kulisinde olacak.  

Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Organize Sanayi Bölge Başkanlığı seçimlerinden sonra sıra Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Sanayi Odası seçimlerine gelmiş bulunmakta.4 yılda bir gerçekleşen oda ve borsa seçimleri için Yönetim kurulları karar alarak seçim sürecini başlatmaları ve en geç kasım ayı sonu olacak şekilde seçim tarihini belirlemeleri gerekiyor. 

Kayseri Ticaret Odası’ndaseçim yarışının şu ana kadar adaylıklarını açıklayan mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ ve mevcut Meclis başkanı Ömer GÜLSOY arasında geçeceği öngörülüyor.

2013 yılından beri görevi yürüten mevcut başkan Mahmut HİÇYILMAZ odaya yeni bir hizmet binası kazandırdıklarını ve talip oldukları yeni dönemde kente bir ticaret üniversitesi kazandıracaklarını vaat ediyorsa da hakkında devam eden yargı süreci kendisi için büyük bir dezavantaj olarak görülmekte.

Hali hazırda KTO Meclis Başkanlığı ve Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanlığını yürüten Ömer GÜLSOY ise KTO’nun belirli bir görüşe sahip olanların odası değil, ticaret erbaplarının ve iş adamlarının odası olduğunu ve bunu sağlamalarının yanı sıra yeni dönemde diğer sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içerisinde çalışarak Kayseri ticaret hayatına farklı projeler ile yeni bir ivme kazandıracaklarını vaat etmekte.

Kayseri Sanayi Odası’nda Kasım ayı içerisinde yapılması planlanan başkanlık seçimleri öncesi, mevcut Başkan Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ yeniden aday olduğunu kamuoyu ile paylaştı ancak şu ana kadar başka aday çıkmış bulunmuyor. Bu nedenle Kayseri Sanayi Odası seçimleri KTO seçimlerine nazaran daha sakin geçeceğe benziyor. Sonuçlar ne olursa olsun tüm oda seçimlerinin şehrimize şimdiden hayırlı olması dileğiyle…

Türk’ün Bayramı 26 Ağustos

Geçtiğimiz Ağustos ayının Türk tarihinde ayrı bir yeri ve önemi var. Özellikle de 26 Ağustos’un, Çünkü 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Savaşı’nda Selçuklu Hükümdarı Sultan Alp Arslan, Bizans ordusunu, bizzat yönettiği turan taktiği ile bozguna uğratarak Anadolu’nun kapılarını Türklere açmış, bundan tam 8.5 asır sonra ise yine bir 26 Ağustos günü başlayan ve Başkumandan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yönettiği büyük taarruz ile 30 Ağustos 1922’de başkomutanlık meydan muharebesinde Yunan ordusu bozguna uğratılmış ve eşsiz bir zafer kazanılmıştır.

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu yurt yaptık, 26 Ağustos 1922’de başlayan büyük taarruz ile Anadolu’nun ilelebet Türk yurdu kalmasını sağladık her iki zaferimizde kutlu şehitlerimizin ruhu şad olsun!

Bu köşe yazısı 2685 kez okundu