Konfor ve Rahatlığın Huzurla Buluştuğu Yer: Altınpark Hotel

Altınpark Hotel işletmecisi Murat Boz ile otelleri hakkında detaylı bir röportaj gerçekleştirdik. Şehir otellerinde en önemli aranan kriterlerin temizlik, konfor ve huzur olduğunu belirten Boz, güler yüzlü hizmet aylayışı, modern ve kaliteli otelleri ile konuklarına evlerinde ki gibi huzur sağladıklarını belirtiyor.
13 Temmuz 2018, Cuma
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kayseri Ekonomi & Ticaret: Murat Bey okuyucularımız için kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

Murat BOZ: 1983 Kayseri doğumluyum. Evliyim ve bir çocuk babasıyım. İstanbul Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezunuyum. 10 yıldır Kayseri Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini icra ediyorum.

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Avukatlık yaparken turizm işletmeciliği nerden geldi aklınıza? Nasıl karar verdiniz bir otel açmaya?

 

Murat BOZ: Önemli bir turizm merkezi olan Kapadokya Bölgesindeki turizmin Kayseri’ye çok az bir şekilde yansıdığını gördük. Bu yüksek potansiyelden faydalanabilmek amacı ile otel inşaatına başladık. Yalnız biz yatırıma başladıktan sonra ekonomide yaşanan belirsizlik ortamından dolayı bir süre yatırımımızı askıya aldık. 2017 yılı Nisan ayında piyasaların bize göre yeniden normale dönmesi ile birlikte inşaatımızı tamamladık ve otelimizi açtık.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Otelinizin genel özelliklerinden bahsedebilir misiniz lütfen?

 

Murat BOZ: Otelimiz 3 yıldızı olup; 18 tween, 24 duble ve 6 single oda olmak üzere toplam 48 odamız var. 100 kişilik toplantı salonumuz ile iç ve dış mekana sahip Alakart restaurantımız var. Birde şömineli butik bir salonumuz mevcut.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Peki otelinizin hedef kitlesi kimler? Ağırlıklı olarak hangi müşteri profillerini otelinizde ağarlıyorsunuz?

 

Murat BOZ: Otelimiz Kayseri OSB, Orta Sanayi, Yeni Sanayi ve Ağaç İşleri bölgelerine yakın olduğu için ağırlıklı olarak ticari ziyaret için Kayseri’ye gelen kurumsal satış elemanları, mümessiller, firma yöneticileri gibi konuklarımızı misafir ediyoruz. Kışın ise Kayseri’ye gelen kayak gruplarını ağırlıyoruz. Uluslararası ve ulusal turizm tur operatörleri ve organizasyon firmaları ile anlaşmalıyız. Şehrimizi ister turizm amaçlı ister spor amaçlı isterse iş gezisi amaçlı gelecek tüm misafirlerimize Kayseri’de evlerinde ki gibi rahat edebilecekleri bir otel atmosferi sağlamaya çalışıyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Kayseri’de faaliyet gösteren farklı konseptlerde çok sayıda otel var. Sizi diğer otellerden ayıran en belirgin özellikleriniz neler?

 

Murat BOZ: Bizim yaptığımız işin özü ve hedef kaynağı insan. İnsanında ihtiyacı olan güler yüz. Biz, güler yüzlü ve işinde uzman personelimizle hizmet veriyoruz. Ayrıca çok yeni bir oteliz. Otelimizde misafirlerimizin ihtiyaç duyabilecekleri her türlü konfor mevcut. Genelde butik otellerden istenen temel şeyler; temiz olması ve huzurlu olmasıdır. Kahvaltısının ve yemeklerinin en azından farkındalık yaratmasıdır. Kahvaltılarda kullandığımız birçok ürünü yöresel olarak kaynağından özel olarak getirtiyoruz. Her üründe birinci kalite ürünleri tercih ediyoruz. Akşamları ise Alakart Restaurantımızda Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri fasıl ekibimizle canlı müzik hizmeti veriyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Erciyes’in Kayseri otelcilik sektörüne katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Murat BOZ: Erciyes master planı henüz tam olarak hayata geçirebilmiş değil. Kış turizmi ve kayak, ağırlıklı olarak ekonomik durumu iyi olan insanların ilgilendiği bir branş. O yüzden bu insanların da standartları yüksek. Kaliteli mekanlara ilave olarak eğlence ve sosyal hayatta bu insanların tercihlerinde etkili oluyor. Erciyes’in karı toz kar, pistleri çok özel ama tek başına bu yeterli olamıyor turistleri buraya çekmeye. Bu konuda Türkiye’deki en avantajlı yer Uludağ. Hem İstanbul gibi büyük bir metropole ulaşım olarak çok yakın olması hem de eğlence hayatının orada daha faal olması Uludağ’ı avantajlı kılıyor. Erciyes’in sosyal hayat ve eğlence hayatında ki eksikleri giderildiğinde ben inanıyorum ki Uludağ’ın bu hakimiyetine son verecektir ve şehrimize çok daha fazla turist gelecektir.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Peki Kayseri’de yeterli otel yatırımı var mı? Kayseri’deki otellerin sayısı, kalitesi ve rekabeti hakkında düşünceleriniz neler?

 

Murat BOZ: Kayseri’de otellerin sayısının mevcut ihtiyaca göre yeterli olduğunu düşünüyorum. 5 yıldızından tutunda 4 yıldız, 3 yıldız yani her kesime hitap otel sayısı mevcut. Otellerin hem fiziki durumları hem de insan kalitesi de gayet iyi durumda. Rekabet konusunda bizim en büyük sıkıntımız günübirlik konaklama yapılan rezidanslar. Bu tarz yerlerin birçoğunun herhangi bir kaydı olmadığı gibi ucuzluklarından başka konaklayanlara sundukları hiçbir hizmet de yok. Bu bahsetmiş olduğum kayıtdışı konaklama şekli şehrimizde bir hayli fazla. Buda otel işletmecileri olarak bizi zor duruma sokuyor.  

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Bildiğiniz gibi gazetemiz iş dünyasına yönelik olarak yayın yapıyor. Sizin iş dünyasına hitaben söylemek istediğiniz hususlar var mı?

 

Murat BOZ: Biz devamlı çalıştığımız firmalara sözleşme mukabilinde belli iskontolar uyguluyoruz doğal olarak.Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri OSB firmaları ile antlaşmalarımız mevcut. Bizde konaklayan müşterilerimizin birçoğu Kayseri’ye geldiklerinde yeniden bizi tercih ediyorlar. Buda hizmetimizden duydukları memnuniyetin en büyük göstergesi. Ben buradan gazetenizin okuyucusu değerli iş insanlarına misafirlerini ağırlama hususunda güler yüzlü personelimiz, modern, temiz ve huzurlu otelimiz ve uygun fiyatlarımızla yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum ve herkese işlerinde başarılar diliyorum.

EN SON HABERLER