KAYMOS, Yerli Otomobilin, Milli Koltuklarına Talip

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sabuncu, gazetemize özel olarak ‘yerli otomobil’ yatırımı hakkında açıklamalarda bulundu.
26 Nisan 2018, Perşembe
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Tuncay Sabuncu yapmış olduğu açıklamada: “ülke olarak milli atılımlar yaptığımız, milli projeler ürettiğimiz bu günlerde en büyük projelerden birisi ‘yerli otomobil’ projesi. Biz KAYMOS olarak yerli ve milli otomobilin Kayseri’de üretilmesinden büyük bir onur duyarız. Bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Henüz üretim için bir şehir belirlenmiş değil. Temennimiz üretim üssünün Kayseri olması. Üretim için hangi şehir belirlenirse belirlensin kazanacak neticede Türkiye olacak. Ama biz KAYMOS olarak özellikle yerli otomobilin koltuklarına talibiz. Çünkü Kayserili mobilyacılar olarak biz zaten Türkiye’nin koltuklarını üretiyoruz. Şehrimiz mobilyanın başkenti konumunda. Yetkililerden Kayseri Mobilya Sanayicileri olarak bizim bu talebimizi dikkate almalarını istiyoruz” dedi.

 

Milli yatırımlarla ilgili bir başka taleplerinin “Milli Sünger Hammaddesi” yatırımı olduğunu ifade eden Tuncay Sabuncu, “süngerin hammaddesi olan TDI ve Polyol dünya genelinde 5 firmanın tekelinde. Ve bu firmalar istedikleri gibi fiyat politikaları belirleyip, uyguluyorlar. Kendi ülkelerinde yapmadıkları zamların çok fazlasını bizim ülkemizde uyguluyorlar. Ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik yıldırma planlarından biride bu zamlar. Biz buradan yetkililerimize diyoruz ki; evet, yerli otomobil milli bir davadır. Ama milli sünger hammaddesi yatırımı da ülkemize büyük kazançlar sağlayacaktır. Bu yatırım için de en doğru şehir seçimi tartışmasız Kayseri olmalıdır. Çünkü zaten Türkiye’de mobilya ile ilgili gerekli tüm hammadde tedariği Kayseri’den sağlanmaktadır. Devletimizin çok yakın zamanda açıklanmış olan süper teşvik yatırımları arasına milli sünger hammaddesi yatırımını da dahil etmesini biz KAYMOS olarak canı gönülden istiyoruz ve bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

EN SON HABERLER