DNZ Exclusive Furniture, İnovasyonla Büyümeye Devam Edecek

01 Kasım 2017, Çarşamba
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

2013 yılı Eylül ayında İsmail Demir, Serdar Türkoğlu ve Ümit Temürlü ortaklığında kurulan DNZ Exclusive Furniture, mobilya iskeleti üretimi gerçekleştirmek üzere kurulmuş. Zaman içerisinde iskeleye ek olarak döşeme işine başlayan firma ar-ge çalışmalarına da önem vermiş. Merkez Çelik ile başlamış oldukları fason üretim işine Bellona ve Boytaş ile devam ediyorlar. DNZ Exclusive Furniture, Ar-Ge konusunda da bir hayli iddialı. 3 kişilik bir Ar-Ge ekibine sahip olan firma ağırlıklı olarak “bercer” üretimine odaklanmış durumda. 8-9 civarında yeni ürün ürettiklerini ve bu ürünleri çalışmış oldukları firmaların beğenilerine sunduklarını ifade eden firma ortaklarından Serdar Türkoğlu, “2017 yılı için koymuş olduğumuz hedeflerimizi şimdiden gerçekleştirmeyi başardık. Firma olarak başarılı bir yıl geçiriyoruz. Devletin mobilya sektörüne uygulamış olduğu KDV indirimi sektörü olduğu kadar bizi de olumlu etkiledi. Bu ve benzeri, sektörü canlandıracak hamleleri ekonomi yönetimi kalıcı hale getirirse bizler için çok daha iyi olacaktır. İndirim olmasa bile en azından girdi ve çıktı KDV oranları birbirine eşit olursa o bile bizim için çok olumlu bir sonuç ortaya koyar” dedi.

Firmanın bir diğer ortağı olan İsmail Demir ise yapmış olduğu açıklamada: “DNZ Exclusive Furniture olarak makine yatırımına ve teknolojiye çok önem veriyoruz. Normal CNC makinelerimizin dışında piyasada fazla bulunmayan 6 mt’lik metali tek bir hamlede bükebilen robot CNC’imiz var. İnşallah yeni yılda bu makinenin ikincisini de parkurumuza katmayı planlıyoruz. Üretimde kullandığımız sistemimiz de fason üretim yaptığımız firmalara entegre edilmiş durumda. İnovasyona ve teknolojiye çok büyük önem veriyoruz. Teknolojiye ve hızlı üretime adaptasyon sağlayabilen firmalar geleceğe kendilerini taşıyabilecekler. Bu değişimi gerçekleştiremeyenler bir şekilde piyasadan çekilmek zorunda kalacaklar” dedi.

Demir, “Kayseri mobilya sektörüne sıkışmış bir konumda. Şehir olarak katma değeri ve kazancı yüksek yeni ve farklı sektörlere kanalize olmamız gerekiyor. Bizde firma olarak farklı sektörlerde yatırım imkanlarını araştırıyoruz. Otomotiv yan sanayisi ile ilgili ciddi girişimlerimiz var. Olurda bir şekilde yerli otomobil üretimi şehrimizde üretilecek olursa söz konusu yatırımımızı daha da hızlı bir şekilde hayata geçirebiliriz. Ama tabi ki böyle önemli ve büyük bir yatırımın hayata geçebilmesi için tüm şartların olgunlaşmış olması gerekiyor” şeklinde sözlerini sürdürdü.

EN SON HABERLER