Aviza Avize, 2018 Yılında %50 Ciro Artışı Hedefliyor

Aydınlatma sektöründe faaliyet göstermekte olan Aviza Avize firması genel müdürü Serkan Mutlu, bize firmaları, ürünleri ve hizmetleri ile ilgili ayrıntılı ve özel bilgiler verdi. Temel çıkış noktası “kalite” olan Aviza Avize kısa zamanda büyük yol almış ve önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edecek gibi görünüyor…
08 Ocak 2018, Pazartesi
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kayseri Ekonomi & Ticaret: Serkan bey, kendinizi okuyucularımız için tanıtabilir misiniz lütfen?

 

Serkan Mutlu: 1981 Kayseri Pınarbaşı doğumluyum. 2002 yılında Elektronik Mühendisliğinden mezun oldum. Mezuniyet sonrası yaklaşık 5 yıl kadar farklı firmalarda mühendis olarak çalıştım. Askerlik sonrası kendi ticaretimizi yapmaya başladık. 2008 yılında bu yana ticaret hayatının içerisindeyim.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Firmanız ve faaliyetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

Nar Grup adı altında şirketlerimiz var. Ticarete ilk başladığımız firmamız Mutlu AVM. Ziya Gökalp Mahallesinde 450 m2 mağazamızda ev eşyaları ticareti yapıyoruz. Sonrasında 2014 yılında Aviza Avize firmamız ile toptan ve perakende aydınlatma ürünleri ticareti yapıyoruz. AVM’lere, aydınlatma firmalarına ve züccaciyecilere özellikle avize tedarikleri sağlıyoruz. Toptan merkezimiz Kayseri’de olup, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Yozgat ve Kırşehir’deki avizeci ve züccaciyeci müşterilerimize mal yapıyoruz. Kendi perakende satışlarımızı da Kayseri Eski Sanayi Bölgesinde bulunan 750 m2 alana sahip mağazamızda yürütüyoruz. Son iki yıldır e-ticaret ile de uğraşıyoruz. N11, Gitti gidiyor, Hepsi burada gibi internet pazar sitelerinden ürünlerimizin satışını gerçekleştiriyoruz. Eskiden sadece Kayseri ve çevre illerine satış yapabiliyorken şimdi e-ticaret sayesinde Türkiye’nin her yerine satış yapabiliyoruz. Ürünlerimiz kırılacak ürün statüsünde olduğu için özellikle paketleme konusunda uzman bir ekip ile çalışıyoruz ve gönderilerimize büyük özen gösteriyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Sadece toptan ve perakende ticaret mi yapıyorsunuz imalatta var mı bünyenizde?

 

Serkan Mutlu: Son bir buçuk yıldır Türkiye’nin ve avizenin kalbi olan İstanbul’da cam atölyemiz var. Buradaki firmamızın adı Rekor Cam ve İmalat. Atölyemizde yaklaşık olarak 12 kişi çalışıyor. Kendi üretmiş olduğumuz ürünlerimizi toptan ve perakende olarak müşterilerimize satıyoruz ayrıca bahsetmiş olduğum gibi e-ticaret üzerinden de satışlarımızı gerçekleştiriyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Yoğun rekabetin olduğu bir sektörde faaliyet gösteriyorsunuz. Sizi rakiplerinizden ayıran temel özellikleriniz nelerdir?

 

Serkan Mutlu: Biz yenilikçi bir firmayız ve AR-GE’ye büyük önem veriyoruz. Bünyemizde çalışan tasarımcı arkadaşlarımız var. Ürünlerimiz en başından itibaren en ince ayrıntılarına kadar düşünülerek ve planlanarak, son trendler ve müşteri talepleri dikkate alınarak tasarlanıyor. Tasarım sonrası, ürünün satılabilirliği konusunda araştırmalar yapıyoruz. Yeni bir ürünü piyasaya sürmemiz yaklaşık olarak 2 ayımızı alıyor. Bizim en büyük avantajlarımızdan birisi de üretici firma olmamızdan dolayı rakiplerimize göre fiyatlarımız daha uygun. Çünkü bizde herhangi bir aracı kurum bulunmuyor. Biz ürettiğimiz ürünleri doğrudan toptan ve perakende yolu ile yada e-ticaret üzerinden kendimiz satıyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Avizenin diğer ev eşyalarından ne gibi farkları var sizce?

 

Serkan Mutlu: Avize esasında bir aksesuar. Genelde günde 4-5 saat kullanılan bir ürün. Mobilyalarla, halı ile ve perde ile olan uyumluluğuna günümüzde insanlar büyük önem veriyorlar. Avize tercihinde %90 oranında kadınlar etkili oluyor. Bizim genelde muhatap olduğumuz müşterilerimiz kadınlar. Biz hayata ve işlerimize kadın gözü ile bakmaya çalışıyoruz. Empatinin önemi bizim sektörümüzde çok fazla. Avizenin rengi, şekli vs gibi unsurları daha tasarlarken hep kadınlardan ilham alıyoruz.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Firmanızın teknik destek ve satış sonrası hizmetleri hakkında da bilgi verebilir misiniz?

 

Serkan Mutlu: Özellikle üründe bir problem yaşanması durumunda geçmişte insanlarımız çok fazla mağdur edilmiş. Ama biz ürünlerimizin her türlü arkasındayız. %100 müşteri memnuniyetine önem veriyoruz ve ürünlerimize garanti veriyoruz. Biz zaten ürünlerimizi imal ederken ürünlerin bize geri dönmemesi için gerekli her türlü tetkik ve çalışmayı yapıyoruz. Biz uygun fiyatlı ürünler satıyoruz ama kaliteden asla taviz vermiyoruz. Montaj işi profesyonel bir iş. Her elektrikçinin yapabileceği bir iş değil. Bizim bünyemizde yer alan profesyonel montaj ekiplerimiz ürünlerimizi en güvenli ve uygun şekilde monte ediyorlar.

 

Kayseri Ekonomi & Ticaret: Son olarak 2018 yılında neler hedefliyorsunuz? Gelecek planlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

Serkan Mutlu: Ticaret hayatı her geçen yıl daha zorlaşıyor. Rekabet artıyor, karlılıklar düşüyor. Bizde ciromuzu ve karlılığımızı artırabilmek için 2018 yılında reklam ve tanıtım çalışmalarımıza daha fazla önem göstereceğiz. En güçlü olduğumuz yer olan imalatımızda daha fazla ürün çeşitliği gerçekleştirerek müşterilerimizin karşısına zengin ürün çeşitlerimizle çıkacağız. Ve en önemlisi de 2018 yılında da sonra ki yıllarda da kaliteden asla taviz vermeyeceğiz. 2018 yılında genel ciromuzda %50 seviyelerinde artış hedefliyoruz.

EN SON HABERLER